بازاریابی تعاونی چیست؟

content
خلاصه محتوا:
5/5
می‌توانیم در توضیح بازاریابی تعاونی بیان کنیم که؛ به پیاده‌سازی روش‌های بازاریابی در سازمان‌های تعاونی گفته می‌شود. در معنای گسترده‌تر به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که به منظور جذب مشتریان، تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات تعاونی‌ها انجام می‌شود.هدف اصلی این فعالیت جلب رضایت مشتریان و بهبود شرایط اقتصادی اعضای تعاونی از طریق افزایش فروش است. روش جذب مشتری به شیوه بازاریابی تعاونی، در میان شبکه‌ای از فروشندگان و بازاریابان با همکاری مشترک در فروش و توزیع محصولات انجام می‌‌شود که دارای مزایای قابل توجهی برای فروشندگان و حتی مشتریان است.

فرتاک Wiki

زمان مطالعه: 6 دقیقه

زمان مطالعه: 6 دقیقه

شاید بتوان از تعاملات اقتصادی به عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در زندگی اجتماعی بشر نام برد. امروزه بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی به واسطه بازاریابی انجام می‌شود.

در خلاصه تعریف این واژه می‌توان گفت؛ مجموعه‌ای از فعالیت‌هایی است که در نهایت منجربه افزایش فروش می‌شود.‌

فرآیند بازاریابی فعالیت‌های: تحلیل بازار، برنامه بازاریابی، اجرای برنامه‌های بازاریابی و ارزیابی نتایج آن را شامل می‌شود. یکی از انواع این فعالیت که به صورت اقتصادی انجام می‌شود، بازاریابی تعاونی است که به پیاده‌سازی روش‌های بازاریابی در سازمان‌های تعاونی اشاره دارد.

در این حوزه اعضا به صورت مشترک با یکدیگر در ارائه محصولات و خدمات مشابه در بازار مشغول به کار هستند، که انواع مختلفی از جمله: بخش‌های کشاورزی، مسکن، مصرف‌کنندگان و… دارد.

در ادامه به بررسی بیشتر انواع تعاونی‌‌ها، تحلیل مهم‌ترین نوع آنها که شامل حوزه مسکن می‌شود، می‌پردازیم. یکی از بهترین تعاونی‌های حوزه مسکن، تعاونی فرتاک به آدرس اینترنتی «fartak-company.com» است.

در این مقاله به بررسی و تعریف بازاریابی تعاونی و مزایای آن و .. به طورکامل پرداخته‌ایم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

بازاریابی تعاونی چیست؟

بازاریابی تعاونی چیست؟

برای توضیح دقیق‌تر بازاریابی تعاونی، ابتدا لازم است که از واژه‌های بازاریابی و تعاونی تعریف روشن‌تری داشته باشیم. تعاونی به معنی: یک سازمان با اهداف اجتماعی و اقتصادی مشترک است که توسط افراد یا شرکت‌های مختلف برای رسیدن به یک هدف واحد ایجاد شده و با هم همکاری دارند.

در تعریف بازاریابی می‌توان گفت که: به مجموعه روش‌ها و تکنیک‌هایی اطلاق می‌شود که به منظور جذب و تحریک مشتریان برای خرید و دریافت خدمات و حفظ و تقویت ارتباط با آنها انجام می‌شود. این فعالیت‌ها شامل: تحلیل بازار، برنامه‌ریزی بازاریابی، اجرای برنامه‌های بازاریابی و ارزیابی نتایج آن می‌شود.

تعاونی‌ها می‌توانند در بسیاری از بخش‌ها فعالیت کنند. از جمله بخش‌های مورد فعالیت توسط این سازمان‌ها می‌توان به؛ بخش‌های کشاورزی، مسکن، مصرف‌کنندگان، صنایع دستی، خدمات مالی و صنعتی اشاره کرد.

با توجه به تعاریف بالا می‌توانیم در توضیح بازاریابی تعاونی بیان کنیم که؛ به پیاده‌سازی روش‌های بازاریابی در سازمان‌های تعاونی گفته می‌شود. در معنای گسترده‌تر به فعالیت‌هایی گفته می‌شود که به منظور جذب مشتریان، تبلیغ و فروش محصولات یا خدمات تعاونی‌ها انجام می‌شود.

هدف اصلی این فعالیت جلب رضایت مشتریان و بهبود شرایط اقتصادی اعضای تعاونی از طریق افزایش فروش است.

مزایای بازاریابی تعاونی

روش جذب مشتری به شیوه بازاریابی تعاونی، در میان شبکه‌ای از فروشندگان و بازاریابان با همکاری مشترک در فروش و توزیع محصولات انجام می‌‌شود که دارای مزایای قابل توجهی برای فروشندگان و حتی مشتریان است.

در ادامه به بررسی مزایای بازاریابی تعاونی می‌پردازیم تا برای استفاده از آن اطلاعات دقیق‌تری داشته باشید.

  • 1-افزایش فروش: مهم‌ترین مزیت بازاریابی تعاونی افزایش فروش محصولات و خدمات است. این کار به واسطه جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قبلی انجام می‌شود.
  • 2-افزایش شناخت برند: استفاده از این خدمات موجب افزایش شهرت برند تعاونی‌ها و تبدیل آنها به یک نام تجاری قوی می‌شود.
  • 3-کاهش هزینه‌های بازاریابی: برخلاف شرکت‌های تجاری، تعاونی‌ها عموما نیازی به هزینه تبلیغات و بازاریابی بالا ندارند.
  • 4-توسعه محصولات: تعاونی‌ها به واسطه این فعالیت نیاز‌های دیگر مشتریان را بررسی کرده و به توسعه محصولات و خدمات خود می‌پردازند.
  • 5-تاثیر اجتماعی: یکی دیگر از مزایای این حوزه این است که، به توسعه اقتصادی و اجتماعی مناطق کم برخوردار کمک شایانی می‌کند.
  • 6-بهبود رابطه با مشتریان: با افزایش رضایت مشتریان از محصولات و خدمات تعاونی‌ها باعث بهبود رابطه تعاونی با مشتریان می‌شود.

موارد ذکر شده تنها گوشه‌ای از مزایای بازاریابی برای تعاونی‌ها است. این فعالیت برای مشتریان نیز مزایای متعددی دارد که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

  • 1-بهبود کیفیت محصولات: تعاونی‌ها تلاش دارند که با افزایش کیفیت محصولاتی که ارائه می‌کنند رضایت حداکثری مشتریان را به دست آورند. به همین دلیل باعث بهره‌مندی بیشتر مشتریان از کیفیت بالای محصولات و خدمات تعاونی‌ها می‌شود.
  • 2-ارائه تخفیف‌ها و قیمت‌های مناسب: یکی از فرصت‌هایی که به مشتریان ارائه می‌دهد این است که با خرید گروهی از تخفیف‌ها و قیمت‌های مناسب‌تری برخوردار شوند.
  • 3-افزایش گزینه‌های قابل انتخاب: با توجه به اینکه تعاونی‌ها شامل چندین فروشنده و تامین‌کننده مختلف هستند، دست مشتریان در انتخاب گزینه‌های متنوع باز است و می‌توانند بهترین محصولات را با بهترین کیفیت و قیمت تهیه کنند.
  • 4-ارتباط نزدیک با تولیدکنندگان: معمولا تعاونی‌ها هم‌زمان به صورت مستقیم با تولیدکنندگان و مشتریان ارتباط برقرار می‌کنند. این امر به مشتریان این اعتماد را می‌دهد که محصولاتی که تهیه می‌کنند با کم‌ترین واسطه به دستشان می‌رسد.
  • 5-حمایت از توسعه محلی: در بسیاری از موارد تعاونی‌ها از فروش محصولات تولیدی در منطقه خود حمایت می‌کنند. به این ترتیب باعث ایجاد و حفظ توسعه محلی می‌شوند.

با توجه به مزیت‌های بیان شده می‌توان گفت فعالیت ذکر شده یک موقعیت فوق‌العاده عالی برای تمامی افراد چه در جایگاه مشتری و چه در جایگاه اعضای تعاونی می باشد.

کاربرد‌های بازاریابی تعاونی 

کاربرد‌های بازاریابی تعاونی 

از بازاریابی تعاونی می‌توان به عنوان یک روش بازاریابی برای ارتقای کسب و کار‌های کوچک و متوسط و توسعه اقتصادی مناطق مختلف علی‌الخصوص مناطق محروم و کم برخوردار یاد کرد. در ادامه به برخی از کاربرد‌های این فعالیت می‌پردازیم.

1-ایجاد شغل: با بهره‌گیری از تعاونی‌ها، تولیدکنندگان و کشاورزان می‌توانند، محصولات خود را به شکل بسیار تاثیر‌گذاری ارائه کنند و از این طریق مشتریان بیشتری را جذب کرده و درآمد خود را افزایش دهند.

2-افزایش تولید: تعاونی‌ها معمولا به تولیدکنندگان و کشاورزان کمک می‌کنند تا با ایجاد شبکه فروش مشترک، بتوانند محصولات خود را به بازار تزریق کرده و در کنار آن برای تامین نیاز‌های مشتری تولید محصولات خود را افزایش دهند.

3-توسعه بازار: تعاونی‌ها با ارائه محصولات با کیفیت و قیمت مناسب مشتریان جدید را وارد بازار کرده و آنها را جذب می‌کنند. این عامل باعث ایجاد شریک اقتصادی مناسب و در نتیجه توسعه بازار و رشد کسب و کار می‌شود.

4-حفظ محیط زیست: تعاونی‌ها با استفاده از محصولات ارگانیک و طبیعی موجب حفاظت از محیط زیست شده و شیوه‌های تولید پایدار را پیگیری می‌کنند..

5-توسعه اقتصادی: همچنین با جذب مشتری و حفظ آن موجب توسعه اقتصادی و بهبود منافع مالی شرکت‌های موجود در تعاونی می‌شود.

روش‌ تعاونی‌ها برای جذب مشتریان

برای موفقیت درحوزه بازاریابی تعاونی لازم است که به خواسته‌ها و نیاز‌های مشتریان توجه داشته باشیم. ارتباط موثر با مشتریان و تعامل با آنها مهم‌ترین عامل موفقیت تعاونی‌ها است. تعاونی‌ها برای جذب مشتریان از روش‌های مختلف تبلیغات استفاده می‌کنند که در زیر به برخی از این روش‌ها اشاره شده است.

  • تخفیفات و پیشنهادات ویژه
  • ارائه خدمات ویژه
  • ایجاد ارتباط با مشتریان
  • ارائه خدمات با کیفیت
  • ترویج برند
  • ارائه محصولات جدید
  • ارائه خدمات پس از فروش
  • ایجاد شبکه‌های اجتماعی

به علاوه تعاونی‌ها از برگذاری رویداد‌های مختلف برای جذب مشتریان جدید و ایجاد وفاداری در مشتریان قدیمی استفاده می‌کنند.

چگونه یک بازاریابی تعاونی ایجاد کنیم؟

چگونه یک بازاریابی تعاونی ایجاد کنیم؟

راه‌اندازی یک تعاونی به شما کمک می‌کند که با دیگران همکاری داشته باشید. به واسطه هماهنگی با دیگر افراد عضو در تعاونی و انجام کار و فعالیت مشترک و در کنار آن بازاریابی مناسب کسب و کار خود را توسعه داده و درآمد خود را افزایش دهید.

در ادامه به چند مرحله مهم برای راه اندازی یک بازاریابی تعاونی اشاره میکنیم.

  • 1شناسایی مشتریان هدف
  • 2-تعیین استراتژی بازاریابی
  • 3-ارائه خدمات با کیفیت
  • 4-استفاده از تکنولوژی
  • 5-ایجاد ارتباط با مشتریان
  • 6-ایجاد برنامه بازاریابی

این نکته را هم در نظر داشته باشید که برای ایجاد بازاریابی تعاونی می‌توانید به شرکت‌های برتر و موفق مراجعه کرده و از تجربیات آن‌ها استفاده کنید. برای مثال کمپانی فرتاک را می‌توان جزو برترین شرکت‌های بازرگانی حوزه مسکن دانست که با بهره‌مندی از تجارب آن می‌توان در انجام فعالیت مورد نظر نهایت موفقیت را به دست آورد.

معرفی بهترین شرکت بازاریابی تعاونی در زمینه مسکن

با مقایسه حوزه‌های مختلف بازاریابی تعاونی با یکدیگر، بالا‌ترین امتیاز در میان این مجموعه را می‌توان به بازاریابی تعاونی بخش مسکن اعطا کرد. یکی از برترین و شاخص‌ترین شرکت‌های موجود در حوزه مسکن کمپانی فرتاک است که در حال حاضر در ایران مشغول به فعالیت است.

این شرکت با استفاده از نقشه و استراتژی‌های بازاریابی کاربردی و نیز ارائه خدمات متنوع با مناسب‌ترین کیفیت در حوزه مسکن توانسته است یکی از بالا‌ترین جایگاه‌های بازار را از آن خود کند.

استراتژی‌های بازاریابی این شرکت شامل: تحلیل بازار، تحلیل رقبا، تحلیل مشتریان و برنامه‌ریزی بازاریابی است. همه این موضوعات باعث شده که این شرکت به بهترین شکل به نیاز‌های مشتریان پاسخ داده و در عین حال از نظر کیفیت و سرویس‌دهی بر رقبای خود برتری داشته باشد.

این کمپانی خدمات متنوعی در زمینه مسکن ارائه می‌دهد که شامل؛ خرید و فروش ملک، رهن و اجاره مسکن و مشاوره در خرید و ساخت ملک است. همچنین این شرکت با تکیه بر دانش و تجربه خود در زمینه بازاریابی می‌تواند، بهترین راهکار را به مشتریان خود پیشنهاد دهد.

با توجه به فعالیت‌های متعدد و کیفیت خدمات این شرکت، می‌توان آن را به عنوان یکی از برترین شرکت‌های بازاریابی تعاونی در حوزه مسکن در ایران معرفی کرد. شما می‌توانید، برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تعاونی فرتاک که همه روزه و به صورت 24 ساعته آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند، مراجعه کنید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

امتیاز کاربران:

5/5

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس‌های ما

از ساعت 8:00 الی 18:00
روز سال ۲۴*۳۶۰ ساعت روز در
  • 021-46127729
  • 021-46147943
  • 021-46147967
  • 021-46147907
  • 021-46147885
همیشه در دسترس