تعاونی چیست؟

content
خلاصه محتوا:
5/5
همانطور که می‌دانید یکی از ارکان پروژه‌های ساختمانی بزرگ، تعاونی‌ها هستند. اما ممکن است این سوال در اذهان به وجود آید که این تعاونی‌ها دقیقا چه کاری انجام می‌دهند . ما در تیم مهندسی فرتاک قصد داریم به معرفی تعاونی ها در قانون تجارت، مهم ترین ویژگی آنها، ثبت شرکت تعاونی، انواع شرکت های تعاونی از لحاظ فعالیت و عضویت، سرمایه لازم برای ثبت شرکت، شرایط عضویت، مدارک لازم و... را برای شما عزیزان شرح دهیم .

فرتاک Wiki

زمان مطالعه: 9 دقیقه

زمان مطالعه: 9 دقیقه

ما در تیم تحریریه تعاونی کاشانه سازه فرتاک محتوایی را در قالب فایل PDF برای موضوع «تعاونی چیست؟» آماده کرده‌ایم. جهت دانلود از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

تعریف شرکت تعاونی در قانون تجارت

در برخورد اول با این موضوع، تعریف شرکت تعاونی برپایه همکاری، تعاون، فعالیت گروهی و مواردی از این قبیل شکل گرفته است که اعضا با سرمایه‌گذاری در پروژه‌های تعیین شده می‌توانند به سوددهی برسند.

شرکت‌های تعاونی با تشکیل اعضا (باتوجه به حوزه فعالیت) و مشخص کردن قوانین و اصول فعالیت خود، می‌توانند پروژه‌های در دست اجرای خود را شروع کنند. تشکیل تعاونی نیاز به تایید از سازمان‌ها و ارگان‌های ذی ربط کشوری و پیروی از اصول و مراحل قانونی دارد و همچنین شما می‌توانید با استعلام تعاونی مسکن سرمایه خود را در تعاونی مناسب جهت سرمایه گذاری کنید .

تعاونی‌ مسکن یکی از پرطرفدارترین تعاونی‌ها در دنیا است که بیشتر شیوه سرمایه‌گذری از طریق آنها در قالب قراردادهای پیش خرید و پیش فروش آپارتمان ، ملک، ساختمان و…. است.

تعاونی‌ها به طور کل و اللخصوص تعاونی مسکن از مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که در افزاش رشد و رونق تجارت یک منطقه، شهر و درنهایت یک کشور تاثیر فوق‌العاده‌ای دارند به شرطی که فعالیت آنها به شیوه اصولی، قانونی و حرفه‌ای باشد.

در قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، تعاونی به این صورت تعریف شده است که طبق ماده 190 و 191 قانون تجارت، تعاونی‌ها با هدف فروش یا ارائه خدمات اعضا خود را تعیین کرده و می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند.

تعاونی چیست؟ m
تعاونی چیست؟ m

مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت تعاونی مسکن موفق

جهت سرمایه‌گذاری از طریق یک شرکت تعاونی مسکن، بهتر است سرمایه‌داران ابتدا ویژگی‌های شرکت تعاونی را به خوبی بشناسند و باتوجه به وضعیت اقتصادی، وضعیت تورم و سایر فاکتورهای مهم اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

از ویژگی‌هایی که باید در بررسی شرکت تعاونی مسکن مورد توجه قرار گیرد، می‌توان به سابقه فعالیت تعاونی، تعداد پروژه‌های موفق در رزومه کاری، کادر پشتیبانی و… اشاره کرد اما در حقیقت مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت تعاونی مسکن که ممکن است بسیاری از افراد فعال در حوزه به آن توجه نکنند و به صورت تخصصی مورد ارزیابی قرار ندهند شامل مواردی می‌شود که در زیر برخی از مهم‌ترین آنها را برای شما عزیزان لیست کرده‌ایم؛ موارد عبارت‌اند از:

  • ند‌داشتن مجوز رسمی از اداره انبوه سازان و شناسه ملی
  • داشدددتنظیم برنامه دقیق زمانبندی جهت تحویل پروژه‌های در دست اجرا
  • دارای تیم مهندسی، فنی و کادر پشتیبانی متخصص و حرفه‌ای باشد
  • برنامه و اهداف مشخص و روشن برای فعالیت در حوزه مسکن
  • متعهد به ارائه بهترین خدمات و تضمین کیفیت خدمات
  • استفاده از جدیدترین، زیباترین و بهترین طرح‌ها در ساخت آپارتمان و…
  • دارای شفافیت در مسائل مالی و حقوقی
  • فعالیت در مناطق رو به رشد و در حال ترقی
  • همکاری با ارگان‌ها، سازمان‌ها و مراکز حرفه‌ای دیگر
  • تنظیم انواع قراردادهای حرفه‌ای مانند: پیش فروش و پیش خرید آپارتمان و…

موارد بالا از ویژگی‌های مهمی هستند که ممکن است افراد غیر حرفه‌ای در وهله اول متوجه آن نشوند؛ تعاونی‌های حرفه‌ای نه تنها تمامی موارد ذکر شده در بالا را در کارنامه و رزومه فعالیت خود دارند، بلکه تلاش دارند علاوه بر موارد بالا نکات و خدماتی بیشتری به مشتریان ارائه دهند.

شرکت تعاونی فرتاک یکی از تعاونی‌های حرفه‌ای در منطقه 22 تهران است که با سابقه فعالیت کوتاه مدت خود، توانسته است به یکی از بهترین تعاونی‌های تهران در حوزه مسکن تبدیل شود.

فرتاک با داشتن تیم مهندسی و کادر فنی متخصص از سال 1397 مشغول به فعالیت است و پروژه‌های موفق متعددی را به مرحله سوددهی رسانده و با داشتن تمامی ویژگی‌های نام برده در لیست بالا، از محبوب‌ترین شرکت‌های تعاونی مسکن در بین سرمایه‌داران است.

ثبت شرکت تعاونی

تعداد حداقل شرکا در شرکت تعاونی 7 نفر است، و شایان ذکر است که میزان سرمایه محدودیتی ندارد و حداقل تعداد هیئت مدیره و یا مدیران 1 نفر و یا بیشتر می باشد. میزان مسئولیت هر یک از شرکا، در صورتی که سهامی باشد به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در صورتی که غیر سهامی باشد مطابق تراض شرکا در اساسنامه می باشد تنها اشخاص حقیقی، یعنی اشخاص انسانی قادرند جهت تشکیل شرکت تعاونی اقدام نمایند و عضو آن شوند. (مطابق ماده 8 قانون بخش تعاونی)

 

مقاله بهترین شرکت های تعاونی منطقه22

 

تعاونی کاشانه سازه فرتاک

انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع فعالیت

شرکت‌های تعاونی امروزه شامل مدل‌های مختلف و متعددی می‌شوند که هرکدام باتوجه به حوزه و زمینه کاری که دارند خدماتی را ارائه می‌دهند و یا محصولاتی را برای فروش عرضه می‌کنند. برای درک بهتری اینکه تعاونی‌ها به چه میزان می‌توانند متنوع از یکدیگر باشند، ابتدا بهتر است انواع تعاونی‌ها را بشناسیم که در زیر برخی از مهم‌ترین آنها در لیست قرار گرفته‌اند:

  • شرکت تعاونی تولید محصولات صنعتی و کشاورزی
  • شرکت تعاونی توزیع و فروش محصولات
  • شرکت تعاونی وام و اعتبار
  • شرکت تعاونی ساختمان مسکن
  • شرکت تعاونی مصرف
  • شرکت تعاونی بیمه محصولات و حیوانات
  • شرکت تعاونی نمایندگی کارخانجات و موسسات تولیدی

پس از شناخت کلی از انواع مختلف تعاونی، سرمایه‌دارانی که قصد دارند در هر کدام از حوزه‌های نام برده سرمایه‌گذاری کنند، بهتر است در مرحله اول بهترین تعاونی در حوزه مد نظر را شناسایی کرده و با گرفتن مشاوره تخصصی از تعاونی مسیر سرمایه‌گذاری خود را مشخص و درنهایت با برنامه‌ریزی دقیق اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

انواع شرکت تعاونی از لحاظ نوع عضویت

شرکت‌های تعاونی از لحاظ نوع کاربری که دارند معرفی شده و به این موضوع اشاره شد که ممکن است تعاونی‌ها در حوزه‌های مختلف و متنوعی مشغول به فعالیت باشند، به همین دلیل تعداد اعضا هر تعاونی، زمینه فعالیت، نوع خدماتی که ارائه می‌دهند و… متغییر است.

در این بخش انواع شرکت تعاونی به لحاظ نوع عضویت و مدل فعالیتی که دارند مورد بررسی و ارزیابی قرار داده‌ایم.

  1. شرکت تعاونی عام

شرکتی است که عضویت در آن برای همه آزاد می‌باشد، تعداد اعضاء در این تعاونی‌ها حداقل ۵۰۰ نفر و براساس نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می‌شود.

  1. شرکت تعاونی خاص

شرکتی است که عضویت در آن برای گروهی خاص مانند: کارگران، دانشجویان، کشاورزان، زنان، پزشکان، وکلای دادگستری، اعضاء هر صنف و مشاغل خاص و نظایر اینها با رعایت شرایط آزاد تعیین می‌شود.

منظور از مجوز ثبت شرکت تعاونی چیست؟

برای ثبت شرکت تعاونی باید مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح مانند وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی اخذ گردد، بدین منظور که اتحادیه مربوط به تعاونی اجازه خود را مبنی بر ثبت شرکت تعاونی صادر نماید.

اولین گام برای ثبت شرکت، ارائه مدارک موردنیاز و ضروری جهت ثبت شرکت تعاونی به وکیل حقیقی شرکت است تا پروسه خدمات به شیوه اصولی انجام شود. در مرحله بعد تعیین مدت زمانی است که وزارت تعاون تعیین می‌کند تا مدارک شرکت را بررسی و امکان یا عدم امکان صلاحیت برای ثبت شرکت تعاونی را اعلام کند که این دستور و اجازه در واقع مجوزی است که اداره ثبت شرکت‌ها برای به ثبت رسانیدن شرکت تعاونی به آن نیاز دارند.

در مجموع شرکت‌‌های تعاونی در هر کدام از انواع نام برده در این مقاله، برای فعالیت خود به شیوه اصولی و قانونی نیاز به مجوز ثبت رسمی از سوی سازمان‌های ذی ربطی دارند که عبارت‌اند از: سازمان انبوه سازان، وزارت تعاونی و کار و رفاه، دفاتر رسمی و…

برای ثبت شرکت تعاونی سرمایه لازم چقدر است؟

حداقل 51 درصد از سرمایه در شرکت های تعاونی به وسیله اعضای شرکت فراهم می شود.اعضای شرکت می توانند به دلخواه خود همه سرمایه شرکت را هم متعهد شوند.ولی الزاما فراهم نمودن حداقل 51 درصد از سرمایه به عهده اعضا است. به منظور فراهم نمودن مابقی سرمایه و یا افزایش آن می توانند از وزارتخانه ها، سازمان ها، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی بدون اینکه عضو آن شرکت تعاونی باشند هم وام بدون بهره بگیرند.

اهداف شرکت تعاونی

کارآفرینی و اشتغال زایی، افزایش رونق و رشد یک منطقه، صاحب خانه شدن قشر متوسط و ضعیف جامعه، توانایی استفاده از پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل یک منطقه، سوددهی از پروژه‌های تعاونی و… از اهداف شناخته شده و رایجی است که سرمایه‌داران و بسیاری از مردم به خوبی با آن اشنا هستند.

آیا یک شرکت تعاونی مسکن علاوه بر موارد گفته شده، اهداف دیگری ندارد؟ آیا اهداف یک تعاونی تنها در سوددهی خلاصه می‌شود؟ اگر یک تعاونی مسکن، اهداف بالا را به خوبی پشتیبانی و تضمین کند کافی است تا به عنوان بهترین تعاونی انتخاب شود؟

برای پاسخ به سوالات بالا و درک بهتر اهداف شرکت تعاونی بهتر است ابتدا حوزه اختیارات یک تعاونی را به خوبی شناخته، سپس به پتانسیل‌های یک تعاونی بپردازیم که اگر از آنها به شیوه اصولی استفاده شود می‌توان اهداف زیادی را تحقق بخشید و درنهایت با اهداف اصلی شرکت‌های تعاونی مسکن نیز آشنا شد.

حوزه اختیارات تعاونی به طور خلاصه شامل مواردی می‌شود که در لیست زیر بیان شده است:

  • ساخت آپارتمان، خانه و املاک
  • تنظیم قراردادهای پیش فروش و پیش خرید
  • خدمات مشاوره‌ و راهنمایی
  • خرید و فروش زمین، ملک، آپارتمان و…
  • همکاری در پروژه‌های عظیم و گسترده در کنار سایر تعاونی‌ها
  • درخواست صدور وام برای اعضا و مشترکین
  • ایجاد ارتباط و تعامل میان سرمایه‌داران و…

بعد از مشخص شده حوزه اختیارات، اینک بهتر می‌توان اهداف یک شرکت تعاونی را تعیین کرد. با داشتن اختیارات بالا و ارتباط قوی که بسیاری از هیأت مدیره تعاونی‌ها دارند، اهداف بزرگتری از قبیل موارد زیر را می‌توان جزو اهداف اصلی این شرکت‌ها دانست که تحقق آنها می‌تواند اقدام فوق‌العاده‌ای باشد در جهت رشد بهتر یک منطقه و به صورت کلی وضعیت اقتصادی. موارد عبارت‌اند از:

  • مهار تورم با اتخاذ رویکرد مناسب تعاونی‌ها در جهت منافع اقتصادی
  • رسیدگی به مهم‌ترین نیاز اولیه قشر ضعیف و متوسط جامعه و تامین مسکن آنها
  • افزایش جمعیت یک منطقه به صورت چشمگیر
  • حافظت از محیط زیست و کاهش هزینه‌های جانبی ناشی از تعمیرات مسکن و…
  • بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی منطقه در حال فعالیت
  • حمایت از اقشار کم بضاعت و سازمان‌های حامی مانند: بیمارستان، بهزیستی و…
  • کاهش قیمت و نرخ‌های بالای پیش خرید و پیش فروش در بلند مدت
  • توسعه جمعیت پایدار و تقویت پتانسیل‌های اقتصادی و گردشگری مناطق

لیست بالا می‌تواند بسیار بیشتر موارد ذکر شده باشد و این دلیلی است بر پتانسیل‌های بالای شرکت‌های تعاونی مسکن؛ این درحالی است که تیم تحریریه گروه مهندسی فرتاک «Fartak-Company.com» به موارد ذکر شده بسنده کرده و مهم‌ترین آنها را برای علاقه‌مندان و سرمایه‌داران عزیز ذکر کرده است.

پروژه برج های فرتاک پروژه بی نظیر تعاونی فرتاک 

شرایط عضویت در شرکت تعاونی

براساس ماده ی 9 قانون تجارت شرایط ثبت شرکت بر این است که باید تابعیت کشور را داشته باشید . نباید هیچ شخص ورشکسته ای ثبت شرکت انجام و البته نباید در شرکت تعاونی دیگری عضو ویا سابقه ی اختلاس یا کلاهبرداری داشته باشد.

مدارک مورد نیاز ثبت شرکت تعاونی

امروز ثبت و رسمی کردن شرکت در حوزه‌های مختلف نیاز به داشتن تاییدیه از سازمان‌ها و موسسات دولتی دارد که به این منظور باید مدیران و کسانی که تمایل به ثبت شرکت تعاونی دارند، تمامی مدارک و پرونده‌های لازم را تهیه کرده و در زمان مشخص به سازمان ارائه کنند.

در این بخش از مقاله به مدارک مورد نیازی پرداخته‌ایم که برای ثبت شرکت تعاونی مورد نیاز و ضروری است. در زیر موارد مشترک برای اکثریت تعاونی‌ها لیست شده است:

  • در 4 رونوشت اساسنامه تصویب شده شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی ارائه گردد.
  • مجوز رسمی اداره تعاون ارائه گردد.
  • دعوت نامه تشکیل نخستین مجمع عمومی عادی در 4 رونوشت ارائه گردد.
  • ارائه صورت جلسه نخستین مجمع عمومی عادی در 4 رونوشت که دال بر تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان است
  • ارائه رسید پرداخت سرمایه شرکت در 4 رونوشت طبق اساسنامه به صندوق تعاون
  • ارائه فهرست اسامی و مشخصات و نشانی اعضاء اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان
  • ارائه فهرست اسامی و امضاء حاضرین در نخستین مجمع عمومی عادی در 4 رونوشت
  • ارائه صورت جلسه نخستین هیأت مدیره دال بر انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل و مشخص نمودن صاحبان امضای مجاز
  • ارائه فهرست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیر عامل در 4 رونوشت
  • ارائه 4 رونوشت از مجوز ثبت تعاونی توسط اداره کل یا ادارات تعاون شهرستان ذی ربط

موارد بالا مهم‌ترین مدارک لازم برای ثبت شرکت است؛ همچنین مواردی را شامل می‌شود که برای بسیاری از تعاونی‌های مشتریک و ثابت است. برخی از مدارک نیز ممکن است در ثبت شرکت تعاونی در یک حوزه فعال مورد نیاز باشد که در موارد بالا ذکر نشده است به همین دلیل کسانی که تمایل به ثبت شرکت دارند بهتر است با متخصصی حوزه مد نظر مشورت کرده و یا لیست مدارک مورد نیاز را صرفا از مراکز دولتی دریافت کنند.

اساسنامه شرکت تعاونی

هر شرکت تعاونی باید اساسنامه داشته باشد. اساسنامه در بردارنده نکات و مقرراتی می باشد که نوع شرکت تعاونی و موضوع و حدود فعالیت آن، مرجع های تصمیم گیری و مدیریت و نظارت شرکت و وظایف و اختیارات آن ها و حق و حقوق و تکالیف اعضا را مشخص می نماید و بعد از تصویب به صورت سندی آماده می شود که مندرجات آن برای همه اعضای شرکت تعاونی و اداره کنندگان شرکت لازم الرعایه می باشد.

هزینه ثبت شرکت تعاونی

یکی از فاکتورهای مهم در ثبت شرکت تعاونی یا شاید مهم‌ترین پارامتر، هزینه و قیمت ثبت است که مواردی در تعیین آن تاثیرگذار است. در این بخش به هزینه ثبت شرکت تعاونی پرداخته‌ایم و لیستی از مواردی که هزینه نیاز دارند قرارداده‌ایم:

  • تنظیم اساسنامه و اظهارنامه و اوراق ثبتی
  • حق الدرج
  • حق الثبت
  • روزنامه رسمی
  • پوشه و گیره و لوازم مورد نیاز
  • حق الوکاله
  • پلمپ دفاتر
  • مهر شرکت ( اختیاری )

امتیاز کاربران:

5/5

فهرست مطالب

96 پاسخ

  1. ضمن سلام و تشکر
    بدن شک یکی از زیباترین سایت هایی که تا حالا دیدم سایت مجموعه شماست، زیبا، کامل، پر محتوا و حتی آموزشی برای مجموعه فرتاک آرزوی موفقیت دارم .

  2. با سلام و احترام خدمت مجموعه فرتاک
    از خدمات شما کمال تشکر را دارم
    بسیار حرفه ای و مسئولیت پذیر

  3. ببخشید با کدوم شماره تماس بگیرم
    من یه خونه دارم میخوام بکوبم آپارتمان بسازم اگر میشه تماس بگیرید

  4. باسلامم
    شرکت عالی و معتبر بسیار راضی هستم از خدمات و فعالیت های ارزشمند فرتاک

  5. سلام به همگی .. با تجربه چندین ساله همکاری با انواع شرکت های ساخت و ساز و تعاونی ها میگم بهتون
    فرتاک یکی از امن ترین شرکت ها برای سرماه گذاری هست با خیال راحت در تعاونی فرتاک سرمایه گذاری کنید بسیار خوش قول و متعهد هستند.

  6. مرسی از گروه فرتاک مدتی پیش خونه خریدیم بصورت تعاونی و بدون استرس نگرانی تحویل گرفتیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس‌های ما

از ساعت 8:00 الی 18:00
روز سال ۲۴*۳۶۰ ساعت روز در
  • 021-46127729
  • 021-46147943
  • 021-46147967
  • 021-46147907
  • 021-46147885
همیشه در دسترس