از آنجایی که قیمت تهیه و خرید مسکن هر روز افزایش مییابد و از توان بسیاری از مردم خارج است، شمار زیادی از افراد به بازسازی خانه روی میآورند. تعمیر و بازسازی خانهها کمک بسیار زیادی در تامین مسکن خانوادهها دارد.
دولت در راستای کمک به ساخت و بازسازی منازل روستایی، وامی را در قالب وام مسکن روستایی در اختیار متقاضیان قرار میدهد. این وام با هدف ساخت واحدهای مسکونی در روستاهای سراسر ایران با نرخ سود کم در نظر گرفته شده است.
تیم تحریریه گروه مهندسی فرتاک در این مقاله به معرفی و بررسی شرایط و اقساط این وام پرداخته است. در ادامه با ما همراه باشید و از مهمترین نکات درباره وام مطلع شوید.
وام مسکن روستایی چیست؟
وام مسکن روستایی تسهیلاتی است که دولت برای کمک هزینه ساخت یا بازسازی خانههای روستایی در نظر گرفته است. این وام برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ با سقف پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان به تصویب رسید.
به گفته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، افزایش سقف این وام برای سال ۱۴۰۲ تا ۳۵۰ میلیون تومان مورد موافقت دولت قرار گرفته است. تمام افرادی که ساکن روستاها هستند و یا در شهرهایی با جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر زندگی میکنند، میتوانند از این وام استفاده کنند.
افرادی که متقاضی دریافت این وام هستند، میتوانند این وام را با سود کم از بانک دریافت کنند و در مدت زمان حداکثر ۲۰ سال، آن را بازپرداخت کنند. با توجه به نرخ سود کم و باز پرداخت طولانی مدت، این وام یکی از بهترین ایدهها برای رشد و توسعه خانههای روستایی تلقی میشود.
اقساط وام مسکن روستایی چقدر است؟
یکی از مهمترین دغدغهها برای افراد متقاضی وام معمولاً اطلاع از میزان اقساط ماهیانه وام است. معمولاً در شعب بانک، میزان درآمد فرد متقاضی اخذ وام مسکن روستایی، سنجیده میشود و بر اساس آن اقساط ماهیانه وام مشخص میشود.
مبلغ ماهیانه اقساط با توجه به مبلغ وام، مقدار سود وام و مدت زمان بازپرداخت آن مشخص میشود. میزان حداقل اقساط ماهیانه وام مسکن روستایی در سال ۱۴۰۲ برای ۱۰۰ میلیون تومان مبلغ ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان است.
شرایط دریافت وام مسکن روستایی
برای دریافت وام مسکن روستایی نیز مانند دیگر وامها باید واجد شرایط خاصی مثل ضامن معتبر و مدارک لازم بود. شرایط کلی دریافت وام مسکن روستایی به شرح زیر است:
- فرد متقاضی باید در روستا یا شهرهایی با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر سکونت داشته باشد.
- سند ملکی واحد روستایی به عنوان ضمانت در اختیار بانک قرار میگیرد.
- افرادی که قبلاً از تسهیلات بنیاد مسکن استفاده کرده باشند، نمیتوانند از این وام استفاده کنند.
- افراد متقاضی دریافت وام مسکن روستایی باید پروانه ساخت دریافت کرده باشند.
- فرد متقاضی باید توان بازپرداخت وام را داشته باشد و به هیچ یک از بانکهای کشور بدهی معوق نداشته باشد.
مدارک لازم برای دریافت وام مسکن روستایی
افرادی که متقاضی اخذ وام مسکن روستایی هستند برای دریافت وام همان مدارک معمول دریافت وام را باید آماده کنند و به هنگام ثبت نام آن را همراه خود داشته باشند. در زیر به یکسری از مدارک مورد نیاز برای دریافت وام مسکن روستایی اشاره شده است:
- اصل شناسنامه و کپی از تمامی صفحات شناسنامه
- اصل کارت ملی و کپی آن
- کسانی که وکیل آنها، اقدام به دریافت وام میکند باید وکالتنامه رسمی همراه خود داشته باشند.
- کارت ملی و شناسنامه ضامنها
- فرم تکمیل شده درخواست وام مسکن روستایی
- کپی از اسناد مالکیت فرد متقاضی
- افرادی که قصد اخذ وام مسکن روستایی را با توجه به پروانه ساخت دارند باید اصل پروانه ساخت را نیز همراه خود داشته باشند.
در نظر داشته باشید مواردی که در بالا ذکر شد مدارک عمومی و معمول برای اخذ این وام است و با توجه به این که بانکهای مختلفی، اقدام به ارائه وام مسکن روستایی کردهاند، ممکن است هر کدام از این بانکها مدارک خاصی برای پرداخت این وام نیاز داشته باشند.
راهنمای ثبتنام وام مسکن روستایی
ثبتنام وام مسکن روستایی به دو روش حضوری و آنلاین انجام میشود. در روش حضوری باید به شعب بانک مراجعه کنید و مراحل ثبتنام و تکمیل مدارک را انجام دهید.
در روش آنلاین باید ابتدا به سامانه بانک مسکن به آدرس bank-maskan.ir مراجعه کنید و سپس روی گزینه درخواست تسهیلات کلیک کنید. در این قسمت فرم ثبت نام وام مسکن روستایی را به طور دقیق تکمیل نمایید.
بانکهای عامل پرداخت وام مسکن روستایی
بر اساس قانون جهش تولید مسکن از سوی دولت، بانکهایی موظف به پرداخت وام مسکن روستایی شدهاند که لیست این بانکها به شرح زیر است:
- بانک صادرات ایران
- بانک مسکن
- بانک رفاه کارگران
- پست بانک
- بانک سپه
- بانک تجارت
- بانک ملی ایران
- بانک کشاورزی
شما میتوانید با مراجعه به شعب بانکی که میخواهید از آن تسهیلات خود را اخذ کنید اطلاعات جامع و کاملی در این خصوص دریافت کنید.
سخن نهایی درباره وام مسکن روستایی
وام مسکن روستایی یکی از طرحهای دولت برای کمک به خانهدار شدن اقشار مختلف جامعه است. این وام با توجه به نرخ سود ۵٪ که نرخ سود پایینی است و بازپرداخت طولانی مدت (۲۰ ساله) و از همه مهمتر دوره تنفس سه ساله، یکی از وامهای خوب در حوزه مسکن به حساب میآید.
توصیه میشود در صورتیکه شرایط اخذ این نوع وام را دارید حتماً از این موقعیت استفاده کنید. گرفتن وام غیر از شرایط و مقررات مراحلی دارد که ممکن است در هر مرحله آن دچار سوال یا ابهام و مشکلی شوید که نیاز به گرفتن مشاوره و کمک از کارشناسان داشته باشید.
2 پاسخ
من معرفی شدم ب بانک ملی ۱۰۵ میلیون اولین مرحله وامم زده شده ضامن دادم همه چی تمام ولی میگن باید مجوز بگیرم بعد پرداخت کنم متوجه نمیشم چی میشه
بستگی به بانک و شرایطتون متفاوت هست