تخلیه هبلکس پروژه افق فرتاک

content
خلاصه محتوا:
5/5
هلبکس به عنوان بتن سبک شناخته می شود زیرا نوعی بتن است که با استفاده از تخلخل های هوا در داخل آن بصورت تخته های بزرگی ساخته می شود،دارای چگالی کمتر ازبتن معمولی است و اشتغال زیادی به منظور کاهش وزن خاکستر دارد. هبلکس در پروژه افق فرتاک به عنوان یک جایگزین سبک برای بتن سنگین استفاده می شود در حالی که هنوز مقاومت در برابر بارها و عوامل مخرب طبیعی را حفظ می کند.

فرتاک Wiki

زمان مطالعه: 6 دقیقه

زمان مطالعه: 6 دقیقه

بلوک هبلکس Heblex Blockچیست؟

هبلکس یا هپلکس،که در بازار به سیپورکس شناخته شده و معروف است، جزو مصالح نوین ساختمانی و خیلی پرکاربرد هست.هبلکس به عنوان بتن سبک شناخته می‌شود که نوعی بتن است که با استفاده از تخلخل‌های هوا که (معیاری برای تعیین میزان هوای  درون بتن است) در داخل آن به صورت تخته‌های بزرگی ساخته می‌شود. دارای چگالی کمتر از بتن معمولی است و اشتغال زیادی به منظور کاهش وزن خاکستردارد.

در حال بارگذاری…

کاربرد  هبلکس 

۱.ساخت کف و دیوارها:   

هبلکس به عنوان سازه‌ای سبک و سطحی صاف و استوانه‌ای  در پروژه افق فرتاک مورد استفاده قرار می‌گیرد. آن را می‌توان برای ساخت بدنه دیوارها، کف‌ها، سقف و طرح‌های دکوراتیو مورد استفاده قرار داد.

۲. عایق بندی حرارتی و صوتی:

با توجه به تخلخل‌های هوا در ساختار هبلکس، آن را می‌توان به منظور عایق بندی حرارتی و صوتی بهره برد.

۳.ساخت قطعات پیش ساخته:

هبلکس در ساخت قطعات پیش ساخته مانند بلوک‌های بنایی، پانل‌ها، پلکان‌ها و سایر عناصر ساختمانی استفاده می‌شود.

۴.مقاومت در برابر آتش:

بتن سبک یا هبلکس دارای خصوصیت مقاومت در برابر آتش است و در صورت بروز حریق انتشار گازهای سمی را به حداقل می‌رساند.

۵.صرفه‌جویی در انرژی:

به دلیل تخلخل‌های هوا و سرعت نفوذ پایین حرارت، هبلکس به عنوان عایق بندی حرارتی استفاده می‌شود و به کاهش هزینه‌های انرژی مربوط به سرمایش و گرمایش ساختمان کمک می‌کند.

 ۶.حمل و نقل آسان:

به دلیل سبک بودن وزن هبلکس، حمل و نقل آن نسبت به سایر مصالح ساختمانی آسانتر است.

۷.مقاومت مکانیکی:

هبلکس دارای مقاومتی مطلوب در مقابل فشار، خمش و سایش است.

در حال بارگذاری…

علت و مزیت استفاده از هبلکس در پروژه افق فرتاک

1.    وزن پایین هبلکس

یکی از مشخص ترین  مزایای هبلکس وزن پایین هبلکس نسبت به آجر و سایر مصالح دیوارچینی است. یک عدد بلوک هبلکس در ابعاد 20×25×60 به تعداد 46 اجر حجم دارد ولی وزن هبلکس حدود 1 به 4  نسبت به اجر می باشد.از آن برای تیغه کشی درساختمان با بلوک هبلکس استفاده میشود که به این نوع تیغه کشی با هبلکس تیغه هبلکسی گفته می شود.

2.    هبلکس مقاوم در برابر زلزله

سازه های سبک ساختمانی در برابر زمین لرزه استحکام و مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.این نوع ساختمان ها در مقابل فشارها و تنش‌های بیرون، مقاومت بالا دارند.در سازه هایی که از هبلکس استفاده شده وزن ساختمان به مقدار قابل توجه ای پایین امده و مقاومت ساختمان را در مقابل زمین لرزه بالا میبرد. و این نکته یکی دیگر از مزایای مهم بلوک های هبلکس است.

3.    هبلکس‌ عایق گرما و سرما(عایق حرارتی و برودتی)

هبلکس به لحاظ ویژگی‌های که دارد دارای عایق گرما ، سرما و صدا می‌باشد. قانون‌های جدید عایق بودن ساختمان باعث شده مهندسان و مالکان از هبلکس استفاده کنند تا احتیاج به عایقی دیگری نباشد. و این موضوع مزیت دیگری از بلوک هبلکس می باشد. مصرف انرژی در ساختمان‌های ساخته شده از هبلکس بسیار پایین است. خانه ای که به راحتی گرم می‌شود، نباید به راحتی نیز گرمای خود را از دست بدهد. دیوارهای هبلکس این خاصیت را دارند که به راحتی گرما را منتقل نکنند. عدم انتقال گرما در زمستان باعث خواهد شد که  فضای داخلی خانه به سرعت گرم شود و نیازی به مصرف بالای انرژی برای گرم کردن خانه وجود نداشته باشد.

4.    هبلکس عایق صدا

یکی از بزرگترین معضلاتی که ساختمان‌های امروزی دارند، معضل سر و صدا است. مخصوصاً در ساختمان‌های دو واحده یا چند واحده عظیم، مشکل سر و صدای همسایه بغلی یکی از معضلات به حساب می‌آید. مخصوصاً برای خانواده‌هایی که صاحبخانه نیز قرار است در آن زندگی نمایند. بلوک هبلکس این مزیت را دارد که میزان سر و صدای خروجی از دیوارها را به طرز شگفت انگیزی کاهش دهد. وجود حباب‌های ریز هوا در ساختار هبلکس  باعث می‌شود که صدا به محض برخورد با آنها، بشکند و به راحتی منتقل نشود. فقط در  دسیبل‌های بالای صدا است که صدا از دیوارهای هبلکس عبور می‌کند.

5.    هبلکس عایق آتش سوزی

هبلکس به خوبی عایق گرما و آتش سوزی است. هبلکس حرارت را به کندی هدایت و انتقال میدهد. استفاده از سیلیس در هبلکس باعث میشود هبلکس نسوزد. انتقال آتش به قسمتهای دیگر ساختمانی که در آن از هبلکس استفاده شده به سختی انجام میگیرد.جلوگیری از انتقال آتش از مزیتهای مهم هبلکس است.

این مزیت باعث شده است که سیپورکس به عنوان عایق مورد قبول شهرداری  باشد و نیاز به استفاده از عایق‌های دیگر برای جلوگیری از سر و صدا و گرما نباشد.ساختمان‌ هایی که با هبلکس ساخته شده اند، به خوبی در هنگام آتش سوزی جان دیگر اعضای ساختمان را حفظ می‌کنند. نه تنها خسارت جانی را به کمترین میزان ممکن می‌رساند، بلکه خسارت مادی را نیز بسیار پایین می‌آورد. وقتی در یک اتاق یا ساختمان که با هبلکس ساخته شده است، آتش سوزی رخ بدهد، در صورت محصور کردن اتاق، آتش سوزی و گرما به دیگر اتاق‌ها منتقل نمی شود و با فرار از آن اتاق می‌توان جان خود را نیز نجات داد.خاموش کردن یک اتاق برای آتش نشانی کار بسیار ساده تری است تا خاموش کردن یک ساختمان بلند.

 در نتیجه به محض آتش سوزی در ساختمان هبلکس، باید درهای اتاق مشتعل شده را بست و به سرعت با آتش نشانی تماس گرفت. میزان عایق بودن دیوارهای هبلکس به حدی است که گرمای منتقل شده به اتاق کناری به حدی نمی رسد که حتی یک کاغذ آتش بگیرد. بنابراین استفاده از دیوارهای هبلکس‌ برای کتابخانه‌ها امری حیاتی به حساب می‌آید. زیرا در این صورت کتاب‌های نفیس و گران قیمت در مخزنی که از هبلکس ساخته شده اند برای همیشه محفوظ خواهند ماند.

6.    صرفه جویی در سرعت و هزینه ساخت و ساز با هبلکس

یکی از مهمترین مزایای بلوک هبلکس، ابعاد بلوکهای هبلکس بزرگتر از دیگر مصالح ساختمانی است.راحتی دیوار چینی با هبلکس به اندازه ای است که حتی کارگر معمولی هم میتواند دیوارچینی با هبلکس را انجام دهد.حمل هبلکس به خاط وزن پایین سرعت عمل کارگران را در انتقال بلوک هبلکس بالا میبرد.شما درمقایسه با آجر هزینه کمتری را خواهید پرداخت نمود چون هبلکس حتی ملات سیمان کمتری نیاز دارد همه وهمه موید این است که هزینه تمام شده کارگری، انتقال، دیوار چنی و مصرف ملات کمتر از مصالح قدیمی تر خواهد بود.

7.    هبلکس و سیم کشی

هبلکس خاصیت برشکاری آسانی دارد به طوری که با اره چوب بری قابل برش است در هنگام برشکاری ضایعات کمتری دارد و سیمکشی به سهولت انجام میپذیرد.

8.    هبلکس عایق رطوبت و یخ زدن

یکی از مهم ترین مزیت‌های هبلکس را می‌توان عایق رطوبت بودن آن دانست. بلوک هبلکس را می‌توان در استان‌های شمالی به راحتی استفاده کرد. میزان رطوبتی که به داخل خانه نفوذ خواهد کرد، بسیار کمتر از ساختمان‌های قدیمی ساخته شده از بلوک‌های سیمانی است. هبلکس دارای ساختار متخلخل است و حتی خیس کردن آن به همین سادگی‌ها نیست. در باران‌های شدیدی که در استان‌های شمالی می‌بارد، هبلکس می‌تواند یک عایق مناسب باشد.

در صورت بروز شکستگی یا ترکیدگی لوله در ساختمان نیز، بلوک‌های هبکلس نقش عایق را بازی می‌کنند. عایق بودن هبلکس باعث خواهد شد همان مکانی که شکستگی لوله اتفاق افتاده است نم بدهد و اگر به سرعت جلوی این اتفاق گرفته شود، جایی برای نگرانی نخواهد بود. پیدا کردن محل ترکیدگی در خانه‌های ساخته شده از هبلکس ساده خواهد بود.

به دلیل این که هبلکس رطوبت کمی را جذب می‌کند، هرگز نیز یخ نخواهد زد. دیوراهایی که یخ می‌زنند بسیار آسیب پذیر خواهند بود و ممکن است باعث فرو ریختن ساختمان در دراز مدت نیز شوند.

مزایای اقتصادی استفاده از هبلکس

هبلکس را به عنوان مصالح ساختمانی به جای آجر استفاده می‌کنند. در حقیقت معایبی که باعث شده از سنگ برای ساختن خانه‌های مستحکم استفاده نشود، در هبلکس کاهش پیدا کرده است. مهم ترین مزیت آن، مزیت اقتصادی استفاده ازبلوک هبلکس‌ است. هبلکس به راحتی حمل می‌شود، توسط کارگران بسیار ساده نیز می‌توان دیوارچینی انجام داد، سرعت کار بالاتر است و محصول نهایی نیز محکم تر و بادوام تر است.

نکته دیگر در مورد ملات مصرفی برای هبلکس است.  ملات مصرف شده در یک دیوار ساخته شده از بلوک هبلکس نیز یک چهارم دیوار ساخته شده از انواع آجر است. درست است که مصالح دیوارچینی با آجر و هبلکس یکسان است، اما بلوک‌های هبلکس بخش اعظم دیوار را در برمی گیرند و فقط چیزی حدود 10 تا 15 لایه سیمان برای یک دیوار 2.5 تا سه متری نیاز است.  ملاتی که برای هبلکس تهیه می‌شود، بهتر است رقیق تر از ملات آجر باشد. زیرا در ساختار هبلکس به اندازه کافی سیمان وجود دارد و به تنهایی کار سیمان را نیز انجام می‌دهد. ملات مورد استفاده برای هبلکس‌ صرفاً برای چسباندن هبلکس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین لازم نیست مانند دیوار آجری، به عنوان خمیرمایه اصلی دیوار به آن نگاه کرد.

در انتها نیز بعد از این که دیوار چینی کامل شد، برای اطمینان از این که ملات‌ها و هبلکس‌ها به همدیگر خواهند چسبید، کل دیوار را خیس نمایید. خیس کردن دیوار باید به صورتی باشد که به تمام بخش‌های دیوار آب برسد. هر قسمتی از دیوار که خیس نشده باشد، بخش ضعیف دیوار خواهد بود و احتمال این که هبلکس‌ها به همدیگر نچسبند و با کمترین تکانی بریزند وجود دارد.

خشک شدن کامل دیوار برای گچ کاری نیاز است. در هنگام گچ کاری نیز دقت شود که لایه گچ مورد استفاده بیشتر از یک سانتی متر در هر طرف دیوار نشود. زیرا گچ کاری برای جلوگیری از نم دادن دیوار است که در دیوار هبلکس نیاز کمتری وجود دارد و گچ صرفاً برای زیبایی استفاده می‌شود. 

با این که هبلکس  و انواع دیگر بتن‌های سبک، حدود هفتاد سال پیش در سوئد و سپس اروپا ساخته شده است، سال‌های زیادی نیست که از این ماده مهم در ساختمان سازی در ایران استفاده می‌شود. با این حال هنوز کسی از مزیت‌های اصلی بلوک هبلکس و ساختمان‌های ساخته شده از آن آگاه نیست.

معایب هبلکس

هبکلس را نمی توان در دیوارهای باربر و حمال استفاده کرد. استحکام هبلکس ‌نسبت به دیگر انواع بتن‌ها کمتر است. مهم ترین استفاده از هبلکس در مکان‌هایی است که قبلاً در آنها از آجر بلوک‌های سفالی، بلوک‌های بتنی و… استفاده می‌شده است و وزن زیادی را نیز تحمل نمی کنند. دیوارهای داخلی ساختمان بهترین مکان برای استفاده ازبلوک هبلکس هستند.

امتیاز کاربران:

5/5

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شماره تماس‌های ما

از ساعت 8:00 الی 18:00
روز سال ۲۴*۳۶۰ ساعت روز در
  • 021-46127729
  • 021-46147943
  • 021-46147967
  • 021-46147907
  • 021-46147885
همیشه در دسترس